Myślę że glinka to tylko na koniec. Ta smoła to strasznie gruba jest. Zastanawiałem się nawet czy jej mechanicznie jakoś nie usuwać. Więc najpierw muszę kupić ten płyn i glinkę i to powinno być ok? W tym samym sklepie co płyn kupię jakąś dobrą glinkę co mi się też przyda przy wiosennym czyszczeniu nadwozia?? Wolałbym nie zamawiać w dwóch sklepach co by nie płacić 2x za przesyłkę :wink:
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez dudek_tZastanawiałem się nawet czy jej mechanicznie jakoś nie usuwać
Zamieszczone przez dudek_tWięc najpierw muszę kupić ten płyn i glinkę
Zamieszczone przez dudek_tW tym samym sklepie co płyn kupię jakąś dobrą glinkę co mi się też przyda przy wiosennym czyszczeniu nadwozia??
Oczywiscie że glinka przyda ci sie również do czyszczenia nadwoziaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marxno to jak z tym szamponem o neutralnym PH, tylko Meguiars taki sprzedaje?
Parę stron wczesniej podawałem linki do sklepów internetowych z kosmetykami tych fiirm.
P.S.
Własnie wrzuciłem te linki na pierwszą stronę do głownego postu (sa na samym jego dole).Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Maru 123, Big, maile wysłane.
A tak swoją drogą to na allegro SUPER RESIN POLISH (1 litr) jest po 54 zł a Paint Renovator (1 litr) jest po 44 zł.
Bardziej mi zależało na środkach do czyszenia felg i różnych fajnych przyborach ale widze, że nasz przedstawiciel jest cienki i chyba wszystko trzeba będzie przez ebay zamawiać
Komentarz
-
-
Deco, dzięki bardzo
[ Dodano: Czw 29 Paź, 09 13:19 ]
Zamieszczone przez Decoale widze, że nasz przedstawiciel jest cienkiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
A ja bym chciał kolegów zapytać o jakiś dobry preparat na przednią szybę, chodzi mi o tzw. "niewidzialną wycieraczkę". Używacie czegoś takiego, jakiej firmy są dobre i polecane?
Ja znalazłem coś takiego: http://www.autokosmetyki.pl/nano_per...aczka,p92.html
Nie jest to tanie i nie wiem czy rzeczywiście efekty będą takie oszałamiające, można znaleźć sporo tańszych produktów tego typu, tylko czy za nimi pójdzie jakość?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rafał 82bym chciał kolegów zapytać o jakiś dobry preparat na przednią szybę, chodzi mi o tzw. "niewidzialną wycieraczkę".
Woda zdmuchiwana z szyby nie pozostawia na niej żadnych sladów.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BialyA czy ktoś zna jakiś fajny środek na rysy? Bo pytałem ale jakoś nikt nie odpisał
A co do rys - zalezy jakie to rysy, jak powstały, jaka mają głebokość. Jaka jest grubośc twojego lakieru?? czy auto było malowane?
[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 19:12 ]
Zamieszczone przez BialyDo szyb trochę szkoda mi wydać 50zł za środek, co innego do lakieruCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BialyChodziło mi o środek na zarysowania szyby. Czy jest jakiś cudowny specyfik czy można jedynie taką szybę wymienić.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Bialy, tez polecam MrMuscle. Czyszczenie szyb w aucie to tak samo jak w domu - kluczem do sukcesu jest praca trzyetapowa.
1. zmyc szybe jakims srodkiem, moze byc nawet ludwik
2. zmyc czysta woda
3. psiknac MrMuscle lub podobny specyfik i zetrzec szmatka, szmatka koniecznie musi byc z mikrofibry
Najwazniejsza jest szmatka z mikrofibry, to ona odpowiada za za to ze nie bedzie mazów
Komentarz
-
Komentarz